Morrocan Oil Curl Defining Cream

 • Lämnar lockigt hår mjukt
 • Inga rester kvar i håret
 • Storsäljare
 • Drygt och räcker länge

279 SEK 

KÖP HÄR

Macadamia Taming Curl Cream

 • Kontroll över vilda lockar
 • Motverkar frizz
 • Näringsrika oljor
 • Lämnar lockarna mjuka som silke

239 SEK 

KÖP HÄR

Redken Curvaceus Ringlet

Redken Lockigt hår

 • Supereffektivt för lockigt hår
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Frizzfri kontroll
 • Naturlig spänst utan att tynga ner

279 SEK 

KÖP HÄR

Moroccan Oil Frizz Control

 • Skyddar lockigt hår
 • Reglerar fuktbalansen
 • Hanterbart i alla förhållanden
 • Mycket prisvärd produkt

229 SEK 

KÖP HÄR

Moroccan Oil Mousse Styling

Moroccan Oil Control Mousse Styling

 • Nogrann moss för dina lockar
 • Formar och upprätthåller
 • Enastående resultat
 • Den populäraste produkten

199 SEK 

KÖP HÄR

TIGI Bed Head Foxy Curls

Tigi bed head

 • Definerar och separerar lockar
 • Frizzfritt resultat alla gånger
 • Anti-statisk spray
 • Återfuktar och kontrollerar

199 SEK 

KÖP HÄR

Balsammetoden lockigt hår

Behandlingar & balsammetoden för dig med lockigt hår

När man har lockigt hår är det väldigt viktigt att man skapar rätt förutsättningar, exempelvis via tipsen vi har listat under "skötselråd". Men med rätt skötsel är du bara halvvägs, det som är minst lika viktigt, om inte ännu viktigare - är nämligen behandlingsmetoder. Du kan göra allting rätt, undvika locktänger, kamma igenom håret med balsam och skölja av det med kallt vatten - men utan rätt produkter och metoder så försvinner nyttan.

Om du fortsätter läsa nedan så kommer du lära dig metoder som du enkelt kan använda i ditt eget hem med saker du kan hitta i skafferiet eller på snabbköpet. Utöver detta så kommer du även lära dig hur du handskas med profesionella produkter som du kan hitta hos lockigthår.nu's olika partners. Så håll i håret, för nu är det dags att bemästra det på riktigt!

Balsammetoden - en guide


Du har säkert hört talas om det förut, det är ett känt knep och många stylister rekommenderar det till folk med lockigt hår – nämligen balsammetoden. Ursprungligen kommer metoden ifrån boken ”Curly Girl: The handbook”, en bok skriven av Lorraine Massey och Deborah Chiel som hjälper folk att omfamna den naturliga skönheten i sitt hår. I boken beskriver Massey en ny och revolutionerande rutin för att få hälsosamma och väldefinierade lockar, nämligen att skippa schampo helt och hållet! Det kan tyckas lite konstigt och märkligt, men faktum är att schampo inte alls är särskilt nyttigt för lockigt hår, och om du fortsätter läsa så lovar vi dig att du blir lika övertygad som vi på lockigthår.nu!

 

Varför strunta i schampo?


De flesta kommersiella schampo-sorterna man kan handla i butik innehåller sulfiter och surfaktanter som är alldeles för våldsamma mot vårt hår och tenderar att ta bort nästan all fuktighet. Lockigt hår brukar vanligtvis vara mer poröst än rakt, vilket innebär att det nästan är omöjligt att tvätta ur allt schampo när man duschar. Detta orsakar i sin tur frissigt, spretigt och väldigt torrt hår – och detta vill man ju givetvis inte uppnå!

För att komma in i rutinen att inte använda schampo bör man kasta alla produkter som innehåller silikon, för när du använder balsam ovanpå schampo som har silikon i sig så byggs alla medel upp i håret för att sedan skapa matta, torra och dåligt definierade lockar. Så med andra ord, skippa schampo och acceptera att ett bra balsam gör håret gladare och friskare!

 

Att välja rätt balsam


Det är mycket viktigt att välja ett bra balsam när du väljer bort schampo, detta är vad du bör leta efter på etiketterna till balsamflaskorna. P.S – på lockigthår.nu kan du enkelt hitta produkter som innehåller nedanstående, klicka här för att se dem!

Emollients (fuktkräm)

Emollients – eller fuktkrämer som det heter på svenska, mjukar upp håret och ger det en skinande lyster. Det finns hundratals olika varianter, många naturliga såsom oljor och smör från nötter. Populära fuktkrämer/emollients är b.la glycerider och liposomer.

Protein

Proteiner reparerar ditt hår och skyddar det, ibland så kan proteiner byggas upp naturligt i hår som är hälsosamma och mår bra, leta isåfall efter ett balsam som inte innehåller några sådana. Exempel på proteiner kan vara silke, soja, vete, keratin eller amino syror.

Humektanter

Humektanter absorberar vatten och bevarar fukt. Dessa är ett absolut måste i ett balsam för lockigt hår. Panthenol, vegetabiliska glyceringer, sorbitol och honung är exempel på ett par vanliga humektanter att leta efter på etiketten.

 

Hur man använder balsamet rätt


Okej, du har nu beställt ett riktigt bra balsam, men för att göra det hela ännu bättre bör du använda det på rätt sätt. Följ stegen nedan och du är i hamn!

 1. Efter att ha blött ditt hår noggrant, applicera en klick lika stor som en enkrona i din hand. Använd nu dina fingertoppar och massera in balsammet varsamt i hårbotten, precis som du skulle gjort med schampo.
 2. Upprepa tills du gjort det över hela hårbotten.
 3. Skölj ur allt balsam med en rejäl mängd varmt vatten medan du fortfarande försiktigt masserar med dina fingertoppar för att få bort allt.
 4. Nu till det sista steget, häll en klick balsam i din hand, gnugga handflatorna mot varandra och applicera längsmed resten utav håret (som du brukade göra förut).

 

Den sista tvätten med schampo


Innan du påbörjar balsammetoden är det viktigt att skölja ur håret mycket nogrannt och ordentligt med ett schampo (OBS! inget balsam). Detta är till för att rensa ut alla orenheter och rester som kan ha bildats i hårbotten och i lockarna sedan tidigare. Man kan tro att det går bra att använda vilket schampo som helst - men så är inte fallet. Det är mycket viktigt att man använder en speciell typ av schampo som är godkänt som ett "sista schampo". Nedanför följer en lista på tre stycken schampo-sorter som är godkända som ett sista schampo.

 

Slutord


Ibland kan rester från gels och oljor inte försvinna till 100 % med hjälp utav vatten och balsam vilket resulterar i en liten samling/uppbyggnad. Du kanske märker på en gång att ditt hår känns lite ”tungt” och ”slimigt”, och andra gånger så kanske ditt hår helt slutar svara på balsammetoden. Då kan lockarna enkelt börja tova sig och förlora sin spänst samt glans, men bli inte ledsen för det! Upprepa bara samma sak och skölj ur håret riktigt ordentligt så kommer det återgå till sin fulla potential.

Kolsyrat vatten för håret


Att skölja sitt hår med kolsyrat vatten är ett perfekt sätt att motverka torrt och krusigt hår orsakat av hög luftfuktighet. Efter att du sköljt av ditt hår med balsam, ge det en sista sköljning med kolsyrat vatten (exempelvis loka eller från en sodastreamer). Anledningen att detta fungerar är att kolsyrat vatten reducerar spretighet och krus till följd av sitt låga pH-värde.

 

Äppelcidervinäger i håret


Detta är en annan väldigt bra och naturlig ingrediens för att motverka spretigt och krusigt hår. Proceduren kan liknas den vi nämnde ovan (kolsyrat vatten) väldigt mycket. Tvätta ditt hår som du vanligtvis gör med balsam och avsluta med en skvätt äppelcidervinäger. En annan mycket bra fördel med detta är att äppelcidervinäger ger lyster och glans till ditt hår!

 

Öl i håret, vänta - va?


Japp, du läste helt rätt! Det är en mycket kontroversiell metod och knappast något för dig som inte vågar ta ut svängarna lite i alternativa behandlingsmetoder. Öl hjälper ditt hår att bli återfuktat, och mörk öl innehåller dessutom allra mest näring och fukt! När du använder denna metod, skölj helt enkelt håret i öl och låt det verka ett par minuter. Efter detta så kan du skölja ur allting med så kallt vatten du bara kan hantera, detta hjälper både mot att eliminera lukten samt förbättra blodcirkulationen i hårbotten.

 

Oliv eller kokos-olja

Olja är din vän, och det är ett utmärkt balsam! Detta är ett recept på en perfekt olja för ditt hår, med hjälp av detta kan du reducera spretighet och onödigt friss.

Börja med att hetta upp en kopp oliv eller kokos-olja och häll det i en behållare av glas. Applicera sen oljan i håret under tiden som du duschar, fördela det noggrant och jämnt. Täck sedan dina lockar med en badmössa samt vira en varm handduk runt huvudet för att maximera absorberingen utav fukt. Behåll detta på i ungefär 30 minuter, om det behövs, häll nytt varm vatten på handduken och ta på igen (konstant värme är nödvändigt). När en halvtimma har passerat kan du skölja ur allting med kallt vatten.

Gör detta åtminstone en gång per vecka för allra bäst resultat!

 

 

Avokado och majonnäs


Detta är ett recept som är väldigt effektivt och ett bra naturligt balsam för torrt och slitet hår. Mixa en gnutta majonnäs med en halv avokado tills du får en sås-liknande konsistens. Massera in detta i håret och ta på en badmössa, vira sen en varm handduk runt huvudet och låt verka i 20 minuter. Skölj sedan ur allting och voila, ditt hår mår genast bättre! Upprepa en gång per vecka för bästa resultat.

 

Sammanfattning behandling lockigt hår


Grattis! Om du har läst så här långt så är det bara ge dig in i badrummet och påbörja kampen mot torrt, slitet och krusiga lockar. Även fast hemmakurer kan vara nyttiga och en bra lösning så får du allra bäst resultat ifall du köper ett känt och anpassat balsam för lockiga hårtyper. Du kan hitta de allra bästa balsammen på vår hemsida under produkter. Ifall du dessutom kombinerar professionella produkter med våra skötselråd för lockigt hår kommer resultatet bli fantastiskt. Lycka till, och du - ge inte upp!


Ginos


Ginos.se

+ Kända varumärken

+ Stort utbud

+ Snabb leveranstid

+ Billiga priser

 TILL BUTIK


Beautynet


BeautyNet.se

+ Schampon för lockigt hår

+ Supersnabb leverans

+ Fri frakt över 250 :-

+ Billiga priser

 TILL BUTIK


Hair sale fett hår


Hairsale.se

+ Produkter för lockigt hår

+ Stort utbud

+ Gratis frakt

+ Köp nu betala nästa månad

 TILL BUTIK


Glamazon


Glamazon.se

+ Hårprodukter för lockigt hår

+ Frakt från 29 :-

+ Leverans inom 1-3 dagar

+ Billigast produkter

 TILL BUTIK