Morrocan Oil Curl Defining Cream

 • Lämnar lockigt hår mjukt
 • Inga rester kvar i håret
 • Storsäljare
 • Drygt och räcker länge

279 SEK 

KÖP HÄR

Macadamia Taming Curl Cream

 • Kontroll över vilda lockar
 • Motverkar frizz
 • Näringsrika oljor
 • Lämnar lockarna mjuka som silke

239 SEK 

KÖP HÄR

Redken Curvaceus Ringlet

Redken Lockigt hår

 • Supereffektivt för lockigt hår
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Frizzfri kontroll
 • Naturlig spänst utan att tynga ner

279 SEK 

KÖP HÄR

Moroccan Oil Frizz Control

 • Skyddar lockigt hår
 • Reglerar fuktbalansen
 • Hanterbart i alla förhållanden
 • Mycket prisvärd produkt

229 SEK 

KÖP HÄR

Moroccan Oil Mousse Styling

Moroccan Oil Control Mousse Styling

 • Nogrann moss för dina lockar
 • Formar och upprätthåller
 • Enastående resultat
 • Den populäraste produkten

199 SEK 

KÖP HÄR

TIGI Bed Head Foxy Curls

Tigi bed head

 • Definerar och separerar lockar
 • Frizzfritt resultat alla gånger
 • Anti-statisk spray
 • Återfuktar och kontrollerar

199 SEK 

KÖP HÄR

SKötselråd lockigt hår

Skötselråd för lockigt hår

Att ha lockigt hår kan både kännas otroligt jobbigt och ibland helt hopplöst, det kan räcka med att sova en natt så är hela frisyren ett stort skatbo med hårstrån som spretar överallt när man vaknar. Detta är inte något konstigt och helt naturligt om man inte behandlar sitt hår på rätt sätt - de vanliga produkterna du hittar på ICA eller Coop är helt enkelt inte anpassade för lockigt hår.

Faktum är att lockigt hår är unikt i sitt utformande och kräver lite ompyssling och engagemang, men när du väl börjar ta hand om det så kommer du gå ifrån snygg till snyggast! Om du fortsätter läsa nedanför så finner du tips och råd för hur du skapar de bästa förutsättningarna för ditt hår samt hur du tar hand om det på rätt sätt!

Håll efter din frisyr


Torrt hår har alltid sitt ursprung i slitna toppar, så se till att stoppa det torra och ”burriga” håret innan det uppkommer genom att få dina toppar klippta varje sjätte till åttonde vecka. Du kan antingen välja att klippa det själv eller hos en frisör (beroende på hur mycket pengar du vill spendera på ditt hår). Men kom ihåg att inte klippa det för kort, det kan nämligen bli problem vid hög luftfuktighet under exempelvis sommaren eller på andra platser.

 

Använd balsam, balsam & mer balsam!


Återfuktande medel är det lockiga hårets bästa vän, och då lämpar sig balsam allra bäst. Eftersom lockar lätt dras till att bli torra är regelbunden balsamering utav ditt hår ett måste, så skippa aldrig någonsin balsam när du tar en dusch, och undvik ”två-i-en” schampo & balsam. När du använder balsam, applicera det i toppen av lockarna och arbeta dig från rötterna och nedåt. Kom ihåg att låta det verka för åtminstone två minuter innan du väljer att skölja ur det, och för att få ännu bättre resultat är det rekommenderat att använda ett djupverkande balsam en gång per vecka.

 

Skölj ur håret med kallvatten


Temperaturen på vattnet är antagligen inte det första som man kommer att tänka på när det gäller hårvård, för vad är egentligen skönare än en rejäl dusch i varmt hett vatten så spegeln immas igen? Men faktum är att temperaturen du duschar med har en väldigt stor betydelse för håret.

Så nästa gång du duschar, avsluta med att skölja ur håret med så kallt vatten du klarar av, låt det sen rinna av i egen takt och undvik att kamma dig. Detta är bra för både rötterna, motverkar att håret blir torrt och krusigt och det är dessutom riktigt bra för blodcirkulationen i hårbotten.

 

Användhanduken rätt


Undvik att dra och ruska om ditt hår med handduken efter att du duschat, detta skapar friktion vilket i sin tur leder till slitage och kluvna toppar. Om du absolut måste använda en handduk för att torka håret snabbare efter du duschat, krama ur fukten varsamt med den virad runt huvudet. Undvik alltid att gnugga och gnida ditt hår då detta kommer att skada lockarna samt dina toppar. Dessutom bör du slänga frotté-handduken du äger och ersätta med en handduk av mikrofiber, detta skapar inte krusigt och ”burrigt” hår utan tvärtom – reducerar det!

 

Dra ner på varma & heta verktyg


Hettan som uppkommer från hårfönar, hårtorkar, locktänger och plattänger m.m. kan skada håret och göra det torrt samt frissigt/spretigt. Dessutom så kommer lockar att forma sig mer naturligt om du låter dem självtorka – så försök hålla produkter som avger hetta till ett absolut minimum.

Kamma balsam genom håret


Som vi nämnde ovan är balsam ett måste för att lockigt hår ska må bra och trivas. Att kunna fördela balsamet på rätt sätt är lika viktigt som det balsam du använder. När du står i duschen, stäng av vattnet och applicera balsamet - sen kamma igenom håret med balsamet i. Värmen från vattnet öppnar upp fibrerna och balsamet når dem på djupet.

 

Använd aldrig en borste


Skippa hårborstar, det är det lockiga hårets värsta fiende och nemesis. Separera istället lockarna med en kam som har breda mellanrum mellan tänderna eller använd fingrarna. Borsta aldrig, aldrig och återigen aldrig ditt hår! Kom dessutom ihåg att kamma ditt hår medan det är blött för att inte skada fibrerna.

 

Sluta pilla på håret


Även fast det kan vara frestande och skönt att pilla med håret när man sitter på bussen, i skolan eller på jobbet så är det inte något att rekommendera. Desto mer du tar och rör håret, desto mer friss och flur blir det. Så skippa helt enkelt det så kommer ditt hår se betydligt finare ut!

 

Applicera produkter när håret är blött


Smeta i produkterna och styling medan håret fortfarande är blött efter att du duschat. En bra tumregel är att börja med leave-in conditioner, och som vi nämnt ovan flertalet gånger är balsam ett måste. Försäkra dig också om att produkterna du använder är anpassade efter lockigt hår samt den stylingen du föredrar, då varje persons hår är annorlunda så kan det reagera på olika sätt med produkter, väder och luftfuktighet. Testa dig fram helt enkelt! Det kan ta ett par försök innan du hittar rätt produkt, men när du väl gjort det kommer håret att tacka dig.

 

Undvik stressmoment för ditt hår


Ta hand om din kropp väl och håret kommer följa samma mönster. Att dricka stora mängder alkohol torkar exempelvis ut kroppen, och därmed även håret. Detta bidrar till att det frissar och spretar sig lättare än vanligt. Undvik också att behandla håret med för mycket kemiska medel såsom blekning och färgning - det sliter mer än du tror på håret.

 

Använd solskyddsfaktor för håret


Lika väl som att kroppen mår dåligt av för mycket sol så mår håret lika dåligt, om inte sämre. Så se till att använda en bra produkt med solskyddsfaktor i ditt hår om du ska vara ute på stranden eller sitta på balkongen för att sola. Håret blir annars väldigt lätt torrt och slitet i solen och kan ta skada.

 

Örngott av satin


Under tiden som du besöker drömmarnas land och sover så vänder, vrider och rör du dig per automatik. Detta medför friktion vilket leder till att toppar klyvs, slitage samt tovor. Ett örngott utav materialet ”satin” tar bort dessa problem nästan helt och hållet. Om du har möjlighet – använd satin så mycket du bara kan! Huvudbonader, scarfs, kuddar etc. Du kan inhandla örngott av satin på exempelvis Jysk.

Frissigt hår

Om håret är uttorkat och har svårt att hålla uppe fuktnivån kan man råka ut för att få frissigt hår. Detta är vanligt förekommande för de som färgar håret men man kan även åstadkomma frissigt hår om man badat mycket i pool med klorvatten. För information och råd kan man kika på våra tips för frissigt hår.

Daglig hantering av håret är kanske de viktigaste råden att bära med sig. Ofta är det våra egna rutiner och disciplin som gör skillnad oavsett vad man vill förändra. Tvätta inte håret allt för ofta, det torkar ut håret och är inte nödvändigt att göra varje dag. Använd hellre torrschampo. Att varmtorka med hårfön sliter på håret och gör det dessutom större och därför bör detta inte göras allt för ofta. När du använder hårfön ska du inte föna håret upp och ner, som har blivit ett populärt sätt att föna på. Föna i lager för bästa effekt.

Precis som för huden kan det vara vettigt att använda sig av någon form av fuktgivare för att kunna lugna ner håret. Fuktgivare kan vara i form av serum, droppar eller liknande - fråga din frisör om råd eller prova dig fram. Poängen är att man tillsätter återfuktande ämnen till håret. Detta är extra viktigt att komma ihåg på vintern när den kalla luften påverkar håret enormt.

Att klippa topparna regelbundet är också ett bra knep att komma ihåg. När topparna klyver sig bidrar de till att frissigt blir frissigare!


Ginos


Ginos.se

+ Kända varumärken

+ Stort utbud

+ Snabb leveranstid

+ Billiga priser

 TILL BUTIK


Beautynet


BeautyNet.se

+ Schampon för lockigt hår

+ Supersnabb leverans

+ Fri frakt över 250 :-

+ Billiga priser

 TILL BUTIK


Hair sale fett hår


Hairsale.se

+ Produkter för lockigt hår

+ Stort utbud

+ Gratis frakt

+ Köp nu betala nästa månad

 TILL BUTIK


Glamazon


Glamazon.se

+ Hårprodukter för lockigt hår

+ Frakt från 29 :-

+ Leverans inom 1-3 dagar

+ Billigast produkter

 TILL BUTIK